ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.
 

A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

Üzemeltetői adatok ismertetése
Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének bemutatása
Rendelési információk ismertetése
A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk
Rendelés lépéseinek bemutatása
A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének
Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása
Házhoz szállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése
Jótállási, garanciális információk, tudnivalók
Az elállási jog ismertetése
Elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató
Adatkezelési információk
 

Üzemeltetői adatok ismertetése:

Gazdabolt Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Betéti Társaság (Gazdabolt Bt.)
Adószáma: 24485841-2-13
Nyilv.szám: 13-06-013877/01
Kibocsátó cégbíróság megnevezése: Pest Megyei Bíróság mint Cégbíróság
Székhely, postacím: 2013 Pomáz, Mogyoró utca 19.
Telefonszám: +36 26 328 310
E-mail cím: gazdaboltpomaz kukac gmail pont com
A szerződés nyelve magyar.

A megkötött szerződés nem minősül írásban kötöttnek, kizárólag elektronikusan formában kerül megkötésre, nem kerül iktatásra, és később nem kereshető vissza.
Semmilyen magatartási kódexre nem utal.

 

Megvásárolható termékek, szolgáltatások körének bemutatása

Webáruházunk kertészeti eszközöket és anyagokat, borászati eszközöket és anyagokat, ajándéktárgyakat és dísztárgyakat kínál.
A megjelenített termékek online, telefonon vagy e-mail-ben, személyes átvétellel vagy házhoz szállítással rendelhetőek meg.

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak tartalmazzák a törvényben előírt 27%-os áfát, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját.

A házhoz szállítás díját a szállítási mód kiválasztása után adja hozzá a program a termék(ek) árához. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

A megrendeléseket a vételár kiegyenlítését követően maximum 5 munkanapos határidővel tudjuk teljesíteni.
 

Rendelési információk ismertetése

A vásárlás nem regisztrációhoz kötött. A megrendelés leadása során kérjük ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a termék.
A megrendelések feldolgozása és visszaigazolása (automatikus üzenet) 24 órán belül megtörténik.
A megrendelések teljesítése raktáron lévő termékek esetében házhozszállítással 4 napon belül megtörténik. (A hétvége és az ünnepek meghosszabbítják a házhozszállítás idejét.)
A megrendelések teljesítése raktáron nem lévő termékek esetében függ a beszerzési időtől, ilyen esetben a visszaigazolásban tájékoztatjuk a vásárlót a várható szállításról.
Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor!
 

Szavatosság, garancia:

Sajnos előfordulhat nálunk is, hogy egy termék a kipróbálás ellenére is meghibásodik, vagy nem működik megfelelően. Az ilyen jellegű panaszokat megpróbáljuk gyorsan orvosolni. Alapvetően a törvény által előírt garanciát adunk minden termékre. Ez alatt értendő a 3 napos azonnali cseregarancia is, ha ezt írásban (e-mailben) vagy telefonon jelzi. A garanciavállalás - a 72/2005. (IV.21.) Korm. rendelet értelmében - nem terjed ki azokra a termékekre, melyek bruttó vételára kisebb 10.000,- Ft-nál. A bruttó 10.000.- Ft alatti termékekre cégünk 3 hónap garanciát vállal. A nem rendeltetésszerű használat miatt részben, vagy egészen megsérült termékekre, fizikai behatásból adódó sérülésre garanciát –értelemszerűen - nem vállalunk, valamint az e miatt bekövetkező közvetlen és közvetett károkért semmilyen felelősséget nem vállalunk! Nem érvényesíthető a garancia pl. a feszegetésből adódó eltört elemfedelekre, vagy a leejtett, leesett és eltörött termékekre, alkatrészekre. A kiárusítás alatt lévő, értékcsökkentett, termékeknél a garancia időtartama esetenként eltérhet, ezt azonban a termékleírásban egyértelműen jelezzük. Ha nem áll rendelkezésünkre cseretermék vagy a termék nem javítható, akkor pénz-visszafizetési garanciát biztosítunk, illetve hasonló terméket vagy más választott terméket biztosítunk. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.
 

Az elállási jog ismertetése

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól, visszaküldheti a megrendelt terméket. Jelen tájékoztató hiányában jogosult a fogyasztó három hónap elteltéig gyakorolni az elállási jogát.
Az elállási jog a következő feltételekkel vehető igénybe: - az elállási jog minden ép, sérülésmentes termékre vonatkozik, ami bontatlan, vagy bontott, de hiánytalan gyári csomagolásban érkezik vissza az eredeti kísérőokmányokkal! Nem vonatkozik az elállási jog az átvétel után megsérült termékekre, a már láthatóan használatba vett termékekre, a helytelen használat miatt meghibásodott, megsérült termékekre, valamint a beépíthető elektronikai alkatrészekre.
Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót terheli a termék visszajuttatásának költsége, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

A vállalkozó a termék árát a visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a fogyasztó részére. A postaköltség a vásárlót terheli.

Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét itt olvashatja: 17/1999. (II. 5.) Korm. Rendelet a távollevők között kötött szerződésekről. Megrendelés leadásakor jelen szerződési feltételeket a megrendelő (vevő) megértette és elfogadta!
 

Elállás jogának gyakorlásának a menetének ismertetése.

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti a megadott elérhetőségeink valamelyikén írásban.

Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését, így tudja igazolni a postára adás dátumát.

A megrendelt terméket postai úton, (vagy személyesen előre egyeztetve) juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!

A termék visszaérkezését követő harminc napon belül a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatérítjük a termék vételárát. (Egyeztetés alapján a visszafizetés történhet személyesen is)

Amennyiben a vásárló e-mailben jelzi elállási szándékát és az a fent részletezett 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletben megfogalmazottak szerint jogos, cégünk e-mailben 36 órán belül jóváhagyja az elállási igényt, és e-mailben tájékoztatja vásárlót az elállás menetéről.

Elállás esetén az összes tartozékot vissza kell juttatni az eladóhoz.
 

Visszajuttatás:

Elálláskor a visszajuttatás költségei Önt terhelik, ezért annak módját Ön szabadon választhatja meg. Lehet személyesen az átvételi ponton is (nyitva tartási időben), vagy postázva is. A postázáshoz az egyszerű ajánlott küldemény (levél, csomag) elegendő, ugyanis normál esetben maximum 2 munkanapon belül kézbesítik. Kérjük, hogy ügyeljen a csomagolásra, valamint minden kísérő okmányt (számlát is) mellékeljen!
Portósan, utánvéttel, vagy egyéb fizetési terheléssel érkező csomagokat semmilyen esetben nem veszünk át, és azt az Ön költségén visszafordítjuk!

Az esetleges problémák, vitás kérdések elkerülése végett visszajuttatás előtt mindenképpen vegye fel velünk a kapcsolatot és egyeztessen az ügyfélszolgálatunkkal telefonon, vagy írásban: gazdaboltpomaz@gmail.com
 

Adatkezelés, hírlevél

Adatai kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el.

A Gazdabolt Bt. ezúton tájékoztatja, hogy kizárólag olyan személyes adatokat rögzít, amelyeket a megrendelő önkéntesen bocsát rendelkezésére, illetve ehhez az adatrögzítéshez, adatfeldolgozáshoz, illetve adatfelhasználáshoz a látogató kifejezetten hozzájárul.
Ebben az esetben a látogató egyúttal elfogadja az alábbi feltételeket is.
A honlap meglátogatása során a gazdaboltpomaz.hu weboldal bizonyos adatokat automatikusan, adminisztrációs, statisztikai okokból eltárol. Ezek az adatok a látogató Internet-szolgáltatója, a szoftverböngésző verziószáma, számítógépes operációs rendszerének típusa, a weboldal, ahonnan a gazdaboltpomaz.hu honlapját elérte, azok az oldalak, amelyeket a honlapon meglátogatott, azok a keresőszavak, amelyeket a honlap eléréséhez használt.
Ezen adatokból az oldal látogatottságára lehet következtetni, személyes adatok felhasználására nem kerül sor, az adatok névtelenül kerülnek felhasználásra.
A személyes adataidat a megrendelés leadásakor, a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében, valamint a hatályos adóügyi jogszabályoknak megfelelően 5 évig tárolja elektronikus adattároló rendszerében.
Adataidat cégünk harmadik félnek nem adja át, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél Gazdabolt Bt. alvállalkozójaként működik – például a postának, ill. az átadó helynek hiszen nekik meg kell adni az Ön adatait, hogy teljesíteni tudják az átadást.

A megrendelés leadásával a megrendelő elfogadja és hozzájárul, hogy a www.gazdaboltpomaz.hu weboldal üzemeltetője részére alkalmanként hírleveleket küldjön. Ezen hozzájárulás visszavonásáról a megrendelést követően, a megrendelőnek külön kell a cég felé nyilatkoznia a kapcsolat menüpont alatt.
Az adatok kezelése mindenben megfelel a 2001. dec. 24-én megjelent 2001. évi CVIII. Törvénynek, illetve a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben és a Kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben foglalt valamennyi kötelezettségnek.
Az adatvédelmi elvek kialakításakor különös tekintettel vettük figyelembe az 1998. évi VI. törvényt az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, illetőleg az Online Privacy Alliance ajánlásait.

Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban a gazdaboltpomaz@gmail.com e-mail címen.
A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Gazdabolt Bt. általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.
 

 
Készítette: webaruhazkeszites24.hu
KreatívKert © 2019